A tragédia részletei: Dr. Michael Mosley halálának okai

A görögországi nyaralóparadicsomban eltűnt brit televíziós műsorvezető, Dr. Michael Mosley holttestére a múlt vasárnap találtak rá. A boncolás eredményei szerint a halálában nem játszott szerepet idegenkezűség.

Dr. Michael Mosley, a BBC The One Show és a This Morning című műsorokból ismert műsorvezető, egyedül indult sétálni Agios Nikolaos strandjáról június 5-én, szerdán, de ezt követően nyoma veszett. A 67 éves tévés és rádiós személyiség holttestét végül a görögországi Szími szigetén találták meg egy kerítés tövében, az Agia Marina strandon lévő bár mellett.

A tragikus felfedezést a bár egyik vezetője tette meg brit újságírók társaságában, miután a sziget polgármestere észrevett valamit a bár kerítése mellett, és értesítette őket. A holttest a strandtól körülbelül 30 méterre helyezkedett el, és a partról is látható volt.

A feltételezések szerint Mosley a kíméletlen, 37 Celsius-fokos hőségben tévedhetett el, és egy sziklás ösvényen próbálhatott átkelni Agia Marina felé, amely csak gyalog vagy vízitaxival közelíthető meg. A négygyermekes családapa csupán egy kis üveg vízzel, de telefon nélkül indult útnak, míg felesége a strandon maradt.

A boncolási eredmények hétfőn érkeztek meg, amelyek alapján Mosley összeesett és "természetes halált halt" helyi idő szerint délután 4 órakor, két és fél órával az eltűnése után. A rodoszi halottkém, Despina Nethena által végzett boncolás kimutatta, hogy a halálában nem játszott szerepet idegenkezűség, de a pontos halálok még ismeretlen.

A rendőrség és a halottkém jelenleg is vizsgálja azokat a felvételeket, amelyeket a bár térfigyelő kamerája rögzített, és amelyeken Mosley zavarodottan bolyong, mielőtt összeesett.