A választási eredményvárók legemlékezetesebb pillanatai

A fővárosban hajnalig tartó izgalmak során számos megkönnyebbült és keserű arcot láthattunk. Jelen voltunk az elmúlt évek legizgalmasabb választási eredményváróin, és összegyűjtöttük a legérdekesebb pillanatokat.

A választások éjszakája mindig tele van feszültséggel és váratlan fordulatokkal. Az eredményvárók helyszínein különösen érezhető ez a hangulat, ahol a résztvevők órákon át izgulnak a szavazatok összeszámlálásának minden egyes lépésénél. A Tisza Párt eredményváróján készült nyitóképünkön is látható a feszült várakozás, amelyet Veres Viktor örökített meg. Ezek a pillanatok örökre belevésődnek a résztvevők és a megfigyelők emlékezetébe, hiszen itt dől el, hogy melyik párt képviselői ünnepelhetnek, és kiknek kell szembenézniük a vereség keserűségével. Az eredményvárók atmoszférája egyedülálló, és minden választás alkalmával más és más érzelmeket hoznak felszínre az emberekben.

A választási eredményvárók mellett a fővárosi élet más területein is történnek jelentős események. Például a zöld rendszámos autók száma folyamatosan nő, és hamarosan elérheti a 100 ezer darabot. Magyarországon májusban összesen 2677 zöld rendszámot adtak ki, így a környezetkímélő hajtással ellátott járművek száma 98 959-re növekedett. Az idén eddig 10 730 darabbal emelkedett a számuk, a legnagyobb növekedést májusban is a tisztán elektromos személygépkocsik mutatták, ebben a kategóriában 1709 új rendszámot adtak ki. A Datahouse adatai alapján ezek közül 781 új autókra került, 928 pedig használtakra. A Belügyminisztérium adatai szerint a zöld rendszámos autók közül 60 481 darab vidéken fut, 38 478 pedig a fővárosban. Magyarországon az első zöld rendszámos autót, egy BMW i3-ast 2015-ben helyezték forgalomba.