Ádám Zoltán nem került be a XIII. kerületi közgyűlésbe

A Budapesti Corvinus Egyetemről kirúgott docens, Ádám Zoltán, független jelöltként indult a XIII. kerületi önkormányzati képviselői posztért, de nem sikerült bejutnia a közgyűlésbe.

Ádám Zoltán, aki korábban a Budapesti Corvinus Egyetem docense volt, tavaly októberben került elbocsátásra az egyetemről, miután állítása szerint vizsgálatot kért egy kivételezett diák ügyében. Az oktató április végén jelentette be, hogy független jelöltként indul a XIII. kerületi önkormányzati képviselői tisztségért a június 9-i választásokon. Döntését hosszas mérlegelés előzte meg, és úgy vélte, hogy a kerületben eljött a változás ideje. Kihívást szeretett volna állítani a választókerület 22 éve hivatalban lévő képviselőjének, akivel saját bevallása szerint 2008 óta, azaz közel 15 éve nem találkozott.

A választási eredmények alapján Ádám Zoltán a szavazatok 28,08 százalékát szerezte meg, ami a második helyre volt elegendő a XIII. kerület 02-es számú egyéni választókerületében. Ezzel szemben Magos Péter, aki az MSZP-s képviselőként a választók 44,67 százalékának támogatását élvezte, továbbra is a helyi közgyűlés tagja marad.

Az eset korábban nagy port kavart a hazai sajtóban, amelyről az Index is több ízben beszámolt. A Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtan Intézetének docensét azért rúgták ki, mert felhívta a figyelmet, hogy egy vizsgán kivételeztek egy hallgatóval.