Nem a venezuelai menekültek miatt vesztett V. Naszályi Márta 

A Párbeszéd párt aggodalmaskodott a venezuelai menekültek tömeges leszavaztatása miatt, ami szerintük V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester választási esélyeit veszélyeztette, de a félelmek alaptalannak bizonyultak.

A Párbeszéd szerint a Fidesz a venezuelai menekültek irányított szavazataival kívánta visszaszerezni a hatalmat a Várnegyedben, mivel a Máltai Szeretetszolgálat Fő utcai idősek otthonában 840 embert, többségükben venezuelai menekültet jelentettek be, holott a létesítménynek csak 77 férőhelye van. A máltaiaknál ez korábban is gyakorlat volt, és a menekülteknek így biztosítottak ideiglenesen állandó lakcímet, de ez nem oszlatta el a gyanúkat.

Vasárnap V. Naszályi Márta polgármester arról számolt be, hogy óránként nyolc-tíz venezuelai szavazó érkezik az urnákhoz, akiket a Fidesz delegáltja spanyolul igazgat, és sokuk kezében ott volt a cédula vagy a telefonkép az eligazítással. Naszályi felháborítónak és szánalmasnak nevezte, hogy kiszolgáltatott embereket használnak fel, és választási csalás gyanúját említve feljelentést tett.

Böröcz László, a Fidesz polgármesterjelöltje végül megnyerte az I. kerületi választást, kevesebb, mint 500 szavazattal előzte meg Naszályit. Azonban a 4. számú szavazókörben, ahol a máltaiaknál bejelentett menekültek is szavazhattak volna, összesen nem volt 500 érvényes szavazat, és a részvétel kiugróan alacsony, mindössze 35 százalékos volt. Ez arra utalhat, hogy a menekültek közül kevesen mentek el szavazni, ami ellentmond a korábbi vádaknak.

Az I. kerületi szavazókörben a fideszes Böröcz 282 szavazatot kapott, míg Naszályi 155-öt. Tehát bár néhány venezuelai élhetett a szavazati jogával, ez nem befolyásolta az eredményt, mivel a fideszes jelölt, Molnár Gábor a szavazókört leszámítva is az élen végzett a körzetében.