A Dunaferr zöld átállásának támogatása a kormány fókuszában

A magyar kormány kiemelt figyelmet fordít a Dunaferr helyzetére, amely a magyar iparban és a térség foglalkoztatásában is jelentős szerepet tölt be.

A Nemzetgazdasági Minisztérium hangsúlyozta, hogy a kokszoló vállalat a magyar ipar kiemelkedő jelentőségű szereplője, és a térség legnagyobb foglalkoztatója, ezért a kormány folyamatos kapcsolatban áll a fenntartó vállalattal. A tárca kiemelte, hogy az acélgyártás jövője a zöld acélban rejlik, mivel a gyár jelenlegi állapota elavult, így az erőforrásokat is erre kell koncentrálni.

A foglalkoztatáspolitika több eszközrendszere is segítséget nyújthat az átállásban, például a generációk közötti tudás-átadás és a pályakezdők beilleszkedésének elősegítése érdekében foglalkoztatási programok indultak. A Minisztérium megjegyezte, hogy a zöld átállással összefüggő munkaerőpiaci hatások kezelése is a kormány feladata, és az intézkedésekkel a cél az, hogy a Dunaferr zöld átállása zökkenőmentesen menjen végbe, miközben a vállalat továbbra is a magyar ipar kiemelkedő szereplője maradjon.