A forint vegyes kezdete a választások után

A hétvégi választások következményeként a forint vegyes teljesítményt mutat az euróval és a dollárral szemben. Az euróhoz képest kisebb erősödést, míg a dollárral szemben gyengülést tapasztalunk, miközben az euró jelentős gyengülést szenvedett el a dollárral szemben.

A forint a hétvégi választások után kisebb, 0,2 százalékos erősödést mutat az euróval szemben hétfő reggel, az EUR/HUF kurzusa 390,78-as szinten áll, ami azt követően történt, hogy a pénteki dollárerősödés előtt a jegyzés 390 alatt is volt. Ezzel szemben a dollárral szemben 0,3 százalékos gyengülést szenvedett el a forint, így az USD/HUF árfolyama 363,49-es szintre emelkedett, ami több mint egyhavi csúcsnak számít.

Az euró a hétvégi választások után komoly gyengülést mutatott hétfő reggel, az EUR/USD kurzusa fél százalékos esésben van, jelenleg 1,075-ös szinten áll, ami egyhavi mélypontot jelent. A magyar inflációs adatok közzététele a hét első napján további elmozdulásokat okozhat a devizapiacokon.

A cikk megjegyzi, hogy a következő előfizetői klubon részletesen szó esik majd arról, mi várhat a forintra és a devizapiacokra, de hangsúlyozza, hogy a jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak.