A salátatörvény pontatlanságait kijavította a Törvényalkotási Bizottság

A kormány által az utolsó pillanatban benyújtott, számos pontatlanságot tartalmazó törvényjavaslatot a Törvényalkotási Bizottság (TAB) kijavította. A 90 oldalas, különböző témákat érintő dokumentumról kivételes eljárással dönt az országgyűlés.

A hvg.hu délutáni beszámolója szerint a kormány hétfőn délben nyújtott be egy 90 oldalas törvényjavaslatot, amely többek között az iskolai mobiltelefon-használat korlátozásáról és a budapesti orvosi ügyeleti szolgáltatás államosításáról rendelkezik. A képviselőknek mindössze három órájuk volt módosító indítványok benyújtására, de a rövid idő miatt ez nem történt meg.

Később azonban egy 32 pontból álló, 26 oldalas módosító javaslat érkezett a Törvényalkotási Bizottság ülésére, amely a pontatlanságok és belső összefüggések rendezése miatt szükséges volt. Az ellenzéki tagoknak alig maradt idejük a javaslatok áttekintésére, és bár a módosításokat hivatalosan a TAB kormánypárti tagjai nevében nyújtják be, a szerzők személye nem válik nyilvánvalóvá.

A Miniszterelnökség valószínűleg próbálta így kijavítani a kapkodva beterjesztett javaslat hibáit, amit az ellenzéki képviselők is gyanítanak. A TAB végül 28 igen szavazattal, 5 ellenében elfogadta a módosításokat, így az országgyűlés kedden szavazhat a javaslatról.