"A demokrácia ünnepe" - Vitézy Dávid is leadta voksát: elárulta, milyen eredményt vár

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt vasárnap délelőtt leadta a szavazatát, majd ezt követően sajtótájékoztatót tartott, ahol arra buzdította a budapestieket, hogy éljenek szavazati jogukkal, különösen ha változást szeretnének a fővárosban.

"Azt gondolom, hogy minden választás a demokrácia ünnepe" - kezdte beszédét Vitézy Dávid. Optimizmusát fejezte ki az eredményekkel kapcsolatban, de konkrét találgatásokba nem bocsátkozott. A választási nap estéjén azonban kiderült, hogy a szavazatok újraszámlálására lehet szükség, mivel Vitézy szerint 22 ezer érvénytelen szavazatot találtak, és jelenlegi állás szerint egyik jelölt sem rendelkezik meggyőző fölénnyel.

Kampányát értékelve úgy vélte, sikerült elérnie a célját, hogy "Budapest valódi ügyeiről beszéljünk". Kiemelte, hogy a kormánypárt és maga a miniszterelnök is bizalmat szavazott a általa megfogalmazott városfejlesztési programnak, amit Vitézy egyben felelősségnek is érez. A főpolgármester-jelölt hálás mindenkinek, aki a választáson részt vett, és hangsúlyozta, hogy a választások eredménye még nem dőlt el, így továbbra is fennáll a lehetőség, hogy őt válasszák meg Budapest vezetőjének.