Tompos Kátya emlékére gyújtottak gyertyát

Az egész országot megdöbbentette Tompos Kátya halálának híre, aki hosszú betegség után hunyt el. A pénteki virrasztáson Hrutka Róbert is megemlékezett a barátjáról, gyertyák és mécsesek fényénél üzent neki.

Tompos Kátya, a Jászai Mari-díjas színművésznő május 31-én távozott az élők sorából, hosszan tartó betegség után. A 41 éves énekesnő és színésznő halálát rák okozta, amely egy ritka fajtája volt. Tompos Kátya két éve már nem állt színpadon, betegségét a közeli ismerősei titokban tartották, amíg a Fábián Juli Emlékalapítvány gyűjtést nem szervezett a külföldi kezelésére. A szükséges összeget összegyűjtötték, de a művésznő már nem tudott élni a lehetőséggel.

A Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjében tartott virrasztáson a családtagok, barátok, kollégák és tisztelők gyűltek össze, hogy végső búcsút vegyenek Tompos Kátyától. A megemlékezésen közel 300-an vettek részt, köztük ismert művészek, mint Peller Anna, Cserpes Laura és Hrutka Róbert, aki nemcsak barátja volt az elhunytnak, hanem a jótékonysági koncert szervezője is. Hrutka Róbert, az Artisjus-díjas zenész, a Facebookon keresztül fejezte ki meghatottságát a látványtól, és üzent az elhunyt színésznőnek: "...remélem, még fentről is látszott mennyien szeretnek!".