Profi bliccelő tiktokkert választottak EP-képviselőnek Cipruson

A ciprusi választók egy profi bliccelő tiktokkert, Fidias Panayiotout választottak az Európai Parlament képviselőjének, aki saját bevallása szerint semmit sem tud a politikáról.

A vasárnapi exit poll eredmények szerint Fidias Panayiotou, a 24 éves youtuber és tiktokker, a hagyományos nagypártok mögött a harmadik helyen végzett a ciprusi EP-választásokon. Fidias, aki korábban sosem szavazott, és saját bevallása szerint a pártokról és a politikáról sincs fogalma, az ortodox pópa apja mellett állva jelentette be januárban, hogy elindul az EP-választásokon.

A fiatal influencer arra hivatkozva indult el a választásokon, hogy a fiatalok érdektelensége miatt kerülhetnek hatalomra, illetve az Európai Parlamentbe olyan személyek, akik politikai kiábrándultságuk miatt vannak ott, ahol. Az első adatok szerint Fidias egyéni listájára a ciprusi választók 15-18 százaléka szavazott, így egy mandátumot szerezve a Ciprusnak járó hat EP-szék közül.

Fidias Panayiotou a Youtube-on rendkívül népszerű, 2,6 millió követővel büszkélkedhet. Legnagyobb botránya abból fakadt, hogy videókat töltött fel arról, hogyan utazik ingyen különböző közlekedési szolgáltatóknál, Indiában és Japánban is végigbliccelve a hálózatot. Emellett egyszer sikerült megölelnie Elon Muskot is.