Szijjártó Péter korán kelőként szavazott Dunakeszin

Szijjártó Péter külügyminiszter és felesége az elsők között adták le szavazatukat Dunakeszin, ahol a politikus hangoztatta, hogy a választás döntő jelentőségű Európa jövője szempontjából.

Szijjártó Péter, aki gyakran említi, hogy korán kelő típus, már reggel hatkor a dunakeszi szavazókörben volt, hogy leadja voksát. A külügyminiszter feleségével együtt érkezett, és az eseményről képeket is megosztott. Szijjártó kiemelte a szavazás fontosságát, mondván: "A mai szavazás nagymértékben befolyásolja, hogy az elkövetkezendő időszakban Európa háborús lángra fog-e lobbanni, vagy újra a béke kontinense leszünk." Hozzátette, hogy "ideje véget vetni az esztelen öldöklésnek", és újra be kell köszöntsön a béke korszaka a régióban.

A választási nap másik érdekessége, hogy Vitézy Dávid, a főpolgármester-jelölt, előbb a macskáját etette meg, mint hogy szavazni ment volna. Henry, a macska, a politikus vállán helyezte magát kényelembe, és bár a kamerába nem nézett bele, Vitézy megosztotta a pillanatot a közösségi médiában. Vitézy azt írja, reggeli után rögtön megy szavazni és arra buzdít mindenkit, hogy tegyenek így.