Szerencsi polgármester bántalmazása

Megütötték Szerencs polgármesterét, Nyiri Tibort, miután lefotózott egy autót, amelyről úgy vélte, hogy választókat szállít a szavazóhelyekre. A polgármester ezután feljelentést tett a rendőrségen.

Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere, aki a választáson ismételten indul, Facebook-bejegyzésében számolt be arról, hogy őt és feleségét fenyegető csoport bántalmazta, miután lefényképeztek egy autót, amivel állítása szerint választókat autóztattak csoportosan a szavazásra. A polgármester elmondása szerint aktivistái a Rákóczi-vár közelében lévő szavazókörök környékén figyeltek fel a jelenségre, és követni kezdték az egyik csoportot.

Nyiri beszámolója szerint a Takta utcában érték utol a csoportot, ahol fényképet készítettek róluk. Ezt követően a csoport tagjai hangoskodni kezdtek, megfélemlítették őket, a kocsikat megrugdosták, és magát a polgármestert is megütötték.

A történtek után Nyiri Tibor feljelentést tett a rendőrségen az ügyben. A cikkhez mellékelt borítókép illusztrációként szolgál.

Nyiri a Facebook-posztjában azt is hozzátette, hogy szerinte ellenfelei bosszút akartak állni amiatt, hogy öt évvel ezelőtt elveszítették a települést, és a voksolás napján „tettlegességig fajult a választás tisztaságát veszélyeztető akciójuk”.

Szerencsnek idén három polgármesterjelöltje van, a 2019-ben függetlenként győztes Nyiri Tibort most a Szeretlek Szerencs Egyesület indította. Kihívói a fideszes Kiss Attila és Koncsol Tünde, a Helyi Civilek Szövetségének jelöltje.

Nyiri öt éve hatvannégy százalékot szerzett két ellenfelével, a Fidesz és az ellenzéki pártszövetség jelöltjével szemben.

A választási csalást gyanító Nyiri és felesége egy fekete autót kezdtek követni, amelyet a választási csalás gyanúja miatt figyeltek meg. Az üldözés során először a polgármester feleségét kezdték fenyegetni, majd Nyirit vágták pofon. Nyiri Tibor felesége azonnal a rendőrségre ment, őt követte a polgármester is, ahol erőszak miatt feljelentést tettek.

Nyiri szerint a felfokozott helyzet és állapot miatt történt az egész. „Ez senkit nem jogosít fel arra, hogy tettlegességig fajuljon a dolog” – tette hozzá.

Címlap: Kiss Bence/444