Bácsszőlősön újra győzött a korábbi polgármester, Szarvas Róbert

Bácsszőlősön az önkormányzati választáson korábban Fidesz-ként megválasztott, majd függetlenként induló Szarvas Róbert nyerte el ismét a polgármesteri címet. Egyedüli ellenfele, a szintén független Mózer Andrea volt.

Az 2024-es önkormányzati választáson Szarvas Róbert Norbert 75.94%-os támogatottsággal győzedelmeskedett, szemben Mózer Andrea 24.06%-os eredményével. A választás utolsó frissítése június 9-én, 20:27-kor történt.

Szarvas Róbert korábban Hadházy Ákos képviselő által felhozott vádak miatt került a figyelem középpontjába. Hadházy szerint Szarvas hamisított közokiratot és visszaélt hivatali pozíciójával, amiért korábban már el is ítélték. A képviselő azt is állította, hogy Szarvas jogtalanul költözött be egy 40 millió forintos EU-s projekt keretében felújított orvosi lakásba.

A vádak szerint Szarvas egy 30 ezer forintos jutalmat adott egy nem a faluban lakó ismerős közmunkásnak úgy, hogy azt egy másik, helyi rászoruló nevére írta ki. A pénzt állítólag másnak adta, mint aki a dokumentumokon szerepelt.

Hadházy Ákos februárban kereste fel Szarvast, hogy személyesen is megkérdezze, valóban az egészségházban lakik-e. A beszélgetés során Szarvas Róbert indulatosan reagált a kérdésekre, és kijelentette, hogy "valahol laknia kell".

A polgármester ellen hivatali visszaélés miatt nyomozást rendeltek el az EU-s pénzből felújított orvosi szolgálati lakásba való beköltözése kapcsán. A nyomozás eredményeként Szarvas visszaköltözött az önkormányzati lakásba, amelyet korábban kiutaltak számára.