A momentumos Soproni Tamás fölényesen nyert a VI. kerületben

A momentumos Soproni Tamás (66,35%) fölényesen nyert a VI. kerületben, így ő marad a városrész polgármestere, miután a szavazatszámlálás 96 százalékos feldolgozottságánál közel 39 százalékponttal előzi a fideszes Kovács Balázs Norbertet.

A választási eredmények alapján Soproni Tamás jelentős előnnyel, 66,35%-os szavazati aránnyal győzedelmeskedett a VI. kerületi polgármesteri posztért folyó küzdelemben. Kovács Balázs Norbert, a Fidesz jelöltje 27,5%-on áll, míg a HAFE Egyesület jelöltje, Bálint György 6,15%-ot ért el.

Soproni Tamás ezzel folytatni fogja munkáját a VI. kerület vezetőjeként. A részletes eredmények és további információk a szavazatszámlálás befejezése után válnak majd elérhetővé. Már 2019-ben is magabiztosan ütötte ki Soproni Tamás (15 százalékkal) a fideszes Hassay Zsófiát a polgármesteri székből. Hassay helyett a kormánypártok most Kovács Balázs Norbertet indították, egyenesen Lázár János minisztériumából.

A képviselőtestület összetétele is kialakult: a Momentum-DK-Párbeszéd-Zöldek koalíciója 9 képviselői helyet szerzett, míg a Fidesz-KDNP 2 helyet kapott. Az MKKP és a HAFE Egyesület 1-1 képviselővel képviselteti magát, míg az MSZP és a független jelöltek nem szereztek mandátumot.

Sopronira ráindult a kiugrott MSZP-s, most éppen függetlenként, civil támogatással bejelentkező Bálint György is, aki többek közt az Andrássy úti ingatlanpanama kapcsán vált hírhedté, de megpróbálta beperelni az önkormányzatot is.