Rogán Valéria megállíthatatlan Szakonyfaluban

Rogán Antal testvére, Rogán Valéria a Fidesz-KDNP színeiben indult a Vas megyei Szakonyfaluban, és 2013-as időközi választás óta, amikor először megválasztották, soha, egyetlen esetben sem kellett megmérkőznie senkivel.

2014-ben és 2019-ben Rogán Valéria a szavazatok 100 százalékát szerezte meg, csupán néhány érvénytelen szavazat mellett.

A legutóbbi választáson 71,33 százalékos részvétel mellett 184 igen szavazattal nyert, míg 29 voks érvénytelen volt, ami arra utalhat, hogy lehet, ők másra szavaztak volna.

Gratulálunk Rogán Valériának a győzelemhez!

Ezzel szemben Tiszaföldváron a Fidesz-KDNP kompenzációs listájának ötödik helyéről induló, a borozói balhéjáról elhíresült volt alpolgármester, Cseuz Zsoltnak nem sikerült önkormányzati képviselői mandátumot szereznie. Az egykori fideszes alpolgármester, aki februárban került be a hírekbe egy helyi borozó előtti konfliktus miatt és lemondott tisztségéről, azt nyilatkozta, hogy „Mélységesen megbántam ami történt, de hibáztam.” A konfliktust követően két fideszes önkormányzati képviselő is kilépett a Cseuz által vezetett helyi Fidesz-csoportból. Tiszaföldváron a Fidesz nem indított saját polgármesterjelöltet, helyette az újra megválasztott független Hegedűs István polgármesterrel terveznek együttműködni.

Jászapátiban a Tisza Párt által támogatott Illés Gergő lett a polgármester, legyőzve ezzel a Jászság fideszes parlamenti képviselőjének fiát, ifjabb Pócs Jánost. Illés Gergő azon kevesek egyike, akik mögé hivatalosan is beállt a Tisza Párt. A választáson egy választási kisokos segítette a választókat, hogy a Fideszre szavazzanak, bár a szórólap nem volt jogsértő, csak a szavazófülkében nem szabad otthagyni. Jászapátiban 2010 óta fideszes volt a polgármester, az első ciklusban még maga Pócs János töltötte be a posztot, majd következett Farkas Ferenc, aki legutóbb kétharmados többséggel nyert, most azonban Pócs János fia indult a posztért, három független kihívója mellett.

A Nógrád megyei Bérben is izgalmas választás zajlott, ahol egyetlen szavazat döntött az új polgármester személyéről. Az eddigi alpolgármester, Kmety Pál független jelöltként 108 szavazatot kapva, mindössze egy szavazattal előzte meg a Fidesz-KDNP jelöltjét, Maczó Lászlót, aki 107 voksot szerzett. A harmadik helyen Buzás Miklós független jelölt végzett 12 szavazattal. A választáson 311-en szavazhattak volna, 232-en mentek el, és 5 érvénytelen szavazatot találtak. Kmety Pál korábban a település díszkutak megépítésével szerzett magának hírnevet.