Ötméteres piton nyelt le egy nőt Indonéziában

Egy indonéz nőt holtan találtak egy öt méter hosszú piton gyomrában, miután a hatalmas kígyó egészben lenyelte.

A tragédia a Dél-Celebesz tartománybeli Kalempang faluban történt. A 45 éves, négygyerekes asszony csütörtök délután indult el otthonról, és amikor nem tért haza, a férje és rokonai azonnal keresni kezdték. Péntek reggelre találták meg az elhagyott személyes tárgyait, és nem messze tőlük egy szokatlanul nagy hasú pitont fedeztek fel. A helyiek megölték a kígyót, felvágták a hasát, és benne találták meg a nő teljesen felöltözött holttestét.

Ez az eset nem egyedi, 2017 óta már legalább öt alkalommal történt hasonló tragédia az országban. A kockás pitonok, amelyek Indonéziában és Délkelet-Ázsia más részein is gyakoriak, erős foggal és fullánkkal ragadják meg és fojtják meg zsákmányukat, majd egészben nyelik le őket. Habár elsősorban állatokat, mint például majmokat és sertéseket fogyasztanak, az elmúlt években több ember is áldozatul esett ezeknek a ragadozóknak.

Az ilyen típusú támadások rendkívül ritkák, de az esetek száma aggodalomra ad okot az indonéz lakosság körében, különösen azokban a vidéki területeken, ahol a pitonok élőhelyei és az emberi települések közel esnek egymáshoz.