Ötéves kisfiú fulladásveszélye az Újhegyi strandon

Szombaton drámai események zajlottak le az Újhegyi strandon, ahol egy ötéves kisfiú a vízbe ugrott és nem tudott feljönni. A gyermeket újra kellett éleszteni, és kórházba szállították.

Egy strandoló észlelte a bajbajutott gyermeket és azonnal segítséget kért az úszómestertől, aki az újraélesztést azonnal megkezdte. A kisfiú egy 135 centiméter mély vízbe ugrott bele, de nem emelkedett fel a felszínre. A mentőkkel együtt közel fél órán át küzdöttek a gyermek életéért, és végül sikerült stabilizálniuk az állapotát, azonban az eset után azonnal kórházba szállították.

A gyermek pontos állapota és a baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok. Nem ismert, hogy a kisfiú rosszul lett-e, vagy az úszás hiánya miatt nem tudott feljönni a víz alól. Szemtanúk beszámolói szerint a gyermekért sokáig nem aggódott senki, és a szülők csak később jelentek meg a helyszínen, így az úszómester gyors beavatkozása volt döntő a fiú életben maradásában.

Egy szemtanú elmondása szerint a gyermeket hirtelen kiemelték a vízből, és a strand területén azonnal megkezdték az újraélesztését. A vízimentők és az elsősegélynyújtók folyamatosan próbálkoztak a gyermek stabilizálásával.

A közösségi médiában terjedő hírek szerint a gyermek teli hassal ugrálhatott a medencében, és esetleg félrenyelhetett, ami légúti elzáródást okozhatott. Az újraélesztés alatt többen keresték a szülőket, akik 10-15 perc elteltével sem jelentek meg.

A rendőrség a történtek kapcsán büntetőeljárást indított.