Orbán Viktor és Magyar Péter országjárása az EP-választások előtt

Orbán Viktor miniszterelnök és Magyar Péter, az ellenzék jelöltje is intenzív kampányt folytatott az ország szerte az Európai Parlamenti választások előtt. Orbán a Fidesz táborát erősítette, míg Magyar Péter a főtereket töltötte meg és a felcsúti kisvasutat is kibérelte.

Orbán Viktor a kegyelmi botrány és Magyar Péter megjelenése miatt kénytelen volt bekapcsolódni az országjárásba, amely során 35 magyarországi településen és Nagyszalontán kampányolt. A miniszterelnök elsősorban a fideszes vezetésű városokba látogatott el, és kampányfórumait zárt körben, előre nem hirdetett meghívókkal szervezte. Orbán Viktor a saját táborához szólva hangsúlyozta, hogy a bizonytalanokra nem érdemes időt pazarolni, és a baloldali vezetésű városokat, például Szegedet és Szombathelyet, valamint Budapest bizonyos kerületeit kerülte. Négy olyan településre is ellátogatott, ahol a Fidesz korábban vereséget szenvedett. A miniszterelnök a Békemeneten a mozgósítás világrekordjának felállítását ígérte, és a választások belpolitikai tétjének fontosságát hangsúlyozta.

Magyar Péter, a Tisza Párt listavezetője, 191 településen tartott fórumot, és több vidéki nagyváros főterét is megtöltötte. Az országjárás során olyan helyekre is ellátogatott, ahol rég nem járt politikus, és a kampányát Budapesten, a Hősök terén zárta.

Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd listavezetője, a kampány utolsó 36 órájában 20 településen kampányolt, és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, 12 budapesti kerületben tartott fórumot. Dobrev az országjárás alatt az alternatíva jelentését hangsúlyozta, míg Gyurcsány a kampány csendesebb részével foglalkozott.