A népszerű brit tévés, Michael Mosley holttestét találhatták meg Görögországban

Vasárnap reggel egy görög szigeten talált holttestről feltételezik, hogy az a szerdán eltűnt brit televíziós műsorvezető, Michael Mosleyé lehet, a rendőrség és a helyi hatóságok közleménye szerint.

A holttestet egy magánhajó fedezte fel egy sziklás parton, és jelenleg is folyamatban van a hivatalos azonosítás. Michael Mosley a görögországi Szími szigetén tűnt el, miután sétára indult a sziget belsejébe a hőségben. A férfi a parton hagyta a telefonját, és feleségével is ott tartózkodott előtte. A helyi rendőrség, tűzoltók és önkéntesek kutattak a férfi után, a területet helikopterrel és drónokkal is átvizsgálták, valamint a biztonsági kamerák felvételeit is felhasználták a keresés során.

Lefteris Papakalodoukas, Szími szigetének polgármestere elmondta, hogy a holttestet közel 20 méterrel az Agia Marina strand felett találták meg a sziklás partoldal meredek lejtőjén. A polgármester hozzátette, hogy egy kerítés akadályozta meg a férfi további zuhanását a tengerbe. A holttest egyik kezében egy bőrtáska volt, és úgy tűnt, mintha a férfi egy meredek lejtőn zuhant volna lefelé, majd egy kerítésnek ütközve megállt, és arccal felfelé esett volna, ezt követően néhány szikla zuhant rá. A holttest mellett egy esernyőt is találtak, amelyet a brit újságíró magával vitt a napsütés elleni védekezésképpen, mivel a héten a hőmérséklet délutánonként 40 fok fölé emelkedett Szímin.

Michael Mosley, aki 67 éves volt, az 5:2-es diéta egyik legismertebb népszerűsítője volt. 2013-ban megjelent könyvében azt javasolta, hogy öt napig szabadon ehetünk, majd ezt követően két napig minimális kalóriabevitelt kell tartani. Az időszakos böjtölés előnyeiről szóló elképzeléseit több tévéműsorban is bemutatta, többek között a BBC Bízzon bennem, orvos vagyok című sorozatában és a Channel 4 Ki tette Britanniát kövérré? című doku-realityjében. A BBC 2014-es Fertőzött! Élet parazitákkal című műsorában pedig szándékosan fertőzte meg magát parazitákkal, hogy többet tudjon meg róluk. Mosley-nak tulajdonítják az 5:2 diéta növekvő népszerűségét is, amely a heti kétnapos böjtöt jelenti a fogyás érdekében. Korábban a Brit Orvosi Szövetség „az év orvosi újságírója” címet adományozta neki. A férfi négy gyermek édesapja volt, felesége, Clare Bailey Mosley szintén orvos, író és egészségügyi rovatvezető.

A tragikus esemény kapcsán a The Guardian szerint a sziget polgármester-helyettese magabiztosan állítja, hogy Mosley testét találták meg. Az ERT állami műsorszolgáltató operatőre kiszúrt egy testet egy kerítéshez közeli, sziklás terepen, mintegy 50 méterre attól az üdülőhelytől, ahol Mosley a feleségét és a barátait hagyta. A halál okát még vizsgálják, a hatóságok nem zárják ki az idegenkezűséget sem.