Melanie C olyat tett Szegeden, amit még sehol máshol

Lezajlott az idei Deja Vu Fesztivál Szegeden, amelynek utolsó napján, június 8-án szombaton az Index is ott lehetett. A nap legjobban várt előadója a Spice Girls-ből ismert Melanie C volt, akinek annak ellenére is sikerült maradásra bírnia a közönséget, hogy a saját dalai kevésbé ismertek, mint a lánybandával anno közösen előadott szerzemények.

A Deja Vu Fesztiválra a bejutás zökkenőmentesen zajlott, és a helyszín falunapi hangulatot idézett, sörpadokkal és vidámparki elemekkel tarkítva. Az árak néhol magasak voltak, de a fesztivál mérete előnyösnek bizonyult, mivel könnyen bejárható volt és a lábat is kímélte. Csak három helyszín kapott helyet: a Nagyszínpad, a Sing Sing Aréna és a Dokk Stage. Az előadók pontosan kezdtek, kivéve Haddaway-t, aki lemondta a koncertjét. A fesztivál közösségi oldalán közzétett videóban az énekes a következőket mondta: "Barátaim Szegeden, Magyarországon. Nagyon-nagyon szomorú vagyok, hogy azt kell mondanom, hogy a turné közepén volt egy túlságosan stresszes promónk az új kislemezemmel, a Lift Your Head Uppal. Ez Haddaway. Nem tudom megcsinálni. Ez tényleg őrület. Át kell ütemeznünk egy másik időpontra. Szeretek Magyarországon játszani, nagyon sok rajongóm van ott, mindig szívesen jövök. Tehát reméljük, hogy máskor is meg tudjuk csinálni. Igazan sajnálom, de tudjátok, mindig van másik nap, és ti vigyázzatok magatokra."

A magyar előadók közül a 4F Club nyitotta meg a napot, akik a Balatoni láz című dalt kétszer is előadták, és egy tangát is felkaptak a színpadra. L.L. Junior a közönséggel kommunikálva, improvizálva és beatboxolva adta elő dalait. Az Alcazar a Crying at the Discoteque-kel indított, és magyar kifejezéseket is használtak, mint például a "Hogy vagy?" és "Szeretünk Szeged".

Dj Sterbinszky után Dj Antoine lépett színpadra, aki leopárdmintás zakóban és napszemüvegben köszöntötte a közönséget, és még a szegedi paprikát is megemlítette. Pezsgőt locsolt, rózsákat osztogatott, és a Ma Chérie és a Welcome to St. Tropez dalokkal szórakoztatta a fesztiválozókat. Melanie C sportos felszerelésben érkezett, és bár a közönség nem ismerte minden dalát, mégis végignézte a produkciót. Az énekesnő a Say You'll Be There című Spice Girls slágert is elénekelte, amit egyedül még sosem adott elő, és a koncertet tűzijátékkal és konfettiesővel zárta.