Lengyel Ferenc: Egy évig belekóstolhattam a nyugdíjas életbe

Egy évig nem voltak felkérései Lengyel Ferencnek, így belekóstolhatott a nyugdíjas életbe. A 62 éves színész ezt az időszakot jól kihasználta: pihent, festett, írt, és élvezte az unokájával töltött időt.

Lengyel Ferenc színésznek az elmúlt egy évben nemigen akadtak munkái, ami sokak számára meglepő lehetett. Ferenc azonban nem bánta ezt a kényszerpihenőt, hiszen a korábbi elfáradás után jól esett a pihenés. "Azt hiszi mindenki, hogy ki sem látszom a munkából, azonban ez az elmúlt egy évben nem így volt. Nem dolgoztam, úgy alakult, hogy szünetre vonultam, és belekóstolhattam a nyugdíjas életbe. Nem bántam, hogy így alakult, mert előtte a Drága örökösök és más forgatások, rendezések jól kifárasztottak. Kimerült voltam, és jólesett a folytonos pörgés után szusszanni egy nagyot" – mondta a színész.

A színésznek azonban nem teltek tétlenül a napjai, hiszen sok időt töltött unokájával, Elzával. "A legtöbb időt az egyéves unokám, Elza vette el, ebből a szempontból nagy ajándék volt az elmúlt esztendő. Imádok vele lenni, ő jelenti számomra a jókedvet és az életerőt. A szakmámból adódóan egyébként is nagyon szeretek játszani, és az unokám mellett újra gyakorolhatom, olyankor én is újra gyerek vagyok. Azért nagyon résen kell lennem, állandóan óvni, hárítani a rá leselkedő veszélyeket. És ez csak fokozódni fog, Mikuláskor ugyanis jön az újabb unokám, akit nagyon várok" – osztotta meg Lengyel Ferenc.

Úgy tűnik azonban, hogy a szabadidőnek vége, mivel Lengyel Ferencet felkérték az Ötödik pecsét című előadás rendezésére. Emellett több színházi munka is megtalálta, miután beismerte, hogy nincsenek felkérései. Filmforgatás egyelőre nincs kilátásban, de a nézők jelenleg is láthatják őt a Drága örökösök - A visszatérés befejező évadában.

"A sorozat kétségkívül fordulópont volt az életemben, hiszen ennek köszönhetően ismert meg az ország. Azóta rendszeresen megszólítanak a saját vagy a sorozatbéli nevemen az emberek, fotót kérnek, és talán többen eljönnek a színházba is miattam megnézni egy-egy előadást" – mondta a színész. "Arra mindig is vágytam, hogy minél többen lássák azt, amit színészként alakítok, de a népszerűség és a „sztárság” sosem érdekelt, nem is tudom ezt jól kezelni. Jólesik, de közben meg is vagyok ilyenkor szeppenve, mint egy kisfiú" – tette hozzá mosolyogva.