Krausz Gábor őszinte vallomása

Krausz Gábor, a népszerű sztárséf, megdöbbentő vallomást tett: szakácsnak ment, hogy elkerülje a sorkatonai szolgálatot. Rokonai Izraelben élnek, háborús övezetben, és ő maga is határozottan ellenzi, hogy a magyar fiatalokat egy idegen országért harcba küldjék.

Több magyar híresség is nyilvánosan ellenezte a kötelező sorkatonaság visszaállítását Magyarországon. Hajdú Péter, Nagy Feró és Varga Miklós is kifejtették, nem szeretnék, ha gyermekeiket egy idegen ország háborújába kényszerítenék. Schobert Norbert is a békét támogatja, nem a fegyveres konfliktusokat.

Krausz Gábor személyes tapasztalatai is erősítik álláspontját, hiszen családtagjai Izraelben élnek, egy olyan országban, ahol a sorkatonaság része a mindennapoknak.

"Nekem mindig összeszorul a gyomrom, amikor arról van szó, hogy kiket és kit akarnak háborúba küldeni. Én azért mentem szakácsnak, hogy ne kelljen elmennem sorkatonai szolgálatra", fejtette ki a séf, aki úgy véli, nem a háború a megoldás a fiatalok "eltunyulására". Azt is hozzátette, hogy ő maga is rettegett már egy paintball pályán, és el sem tudja képzelni, milyen lehet a valódi fronton lenni.

Krausz szerint azoknak, akik háborút szorgalmaznak, maguknak kellene fegyvert fogniuk, nem pedig másokat, például fiatalokat kötelezni erre. A TV2 sztárja békés megoldások híve, és szeretné, ha a politikusok és képviselők vérontás nélkül tudnák rendezni az ügyeket.

"Napi kapcsolatban vagyok Izraelben élő rokonaimmal. Látom, hogy mivel jár egy háború, és senkinek nem kívánom, még az ellenségeimnek sem. Izrael másik ország, ott évtizedek óta van sorkatonai szolgálat, ők ebben szocializálódtak. Természetesen a hazámat én is megvédem, de egy másik országban, mások érdekei miatt nem szeretnék fegyvert fogni" – zárta le véleményét Krausz Gábor.