Élőben a választási eredményekkel: a HVG műsora

Vasárnap este a HVG élő adásban közvetíti az EP- és önkormányzati választások eredményeit. A műsorban részletes elemzések és helyszíni tudósítások segítségével követhetik az eseményeket a nézők.

A HVG ÉLŐ műsora vasárnap 18:30-tól lesz követhető, ahol a választások minden fontos pillanatát élőben közvetítik. A műsorban a HVG kollégái és Ésik Sándor, a Diétás Magyar Múzsá szerkesztője is részt vesznek, akik a YouTube-on és a Facebookon keresztül érhetők el.

A HVG, mely idén ünnepli 45. évfordulóját, két évvel ezelőtt indította el választási műsorát. Azóta a magyar politikai élet jelentős változásokon ment keresztül, és a HVG is bővítette kínálatát podcast divíziójával, melynek keretében többek között a választási podcast, a SzavazóFülke is újraindult.

A vasárnapi műsorban a következőket kínálják a nézőknek:

  • Az összes választási eredmény, térkép és grafikon megjelenítése a HVG dedikált választási widgetjén keresztül.
  • Az eredmények elemzése, értelmezése és kontextusba helyezése, beleértve az országos és fővárosi önkormányzati eredményeket, valamint az Európai Parlament új összetételét.
  • Élő helyszíni tudósítások az eredményvárókról, különböző politikai szereplőkkel.
  • A győztesek és vesztesek beszédeinek élő közvetítése.

A műsort Nagy Iván László vezeti, és többek között csatlakozik hozzá Gergely Márton, a HVG hetilap főszerkesztője, valamint Ésik Sándor. A belpolitikai eseményeket Kacskovics Mihály Béla és Lengyel Tibor elemzik, míg az uniós kérdésekben Gyükeri Mercédesz és Serdült Viktória nyújtanak segítséget. Brüsszelből Arató László, az EUrológus szerzője is jelentkezik majd.

A HVG élő műsorával kapcsolatban további részletek a Facebookon és a YouTube-on érhetők el. Ne maradjon le a választások izgalmas pillanatairól, kövesse velünk élőben a történéseket!