Kovács Gergely vezet a 12. kerületi polgármesteri versenyben és végül győzött

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, Kovács Gergely, a 12. kerületi polgármesteri választáson győzedelmeskedett, ahol a szavazatok több mint 85 százalékának feldolgozása után 53,7 százalékkal végzett az élen.

Kovács Gergely, aki az elmúlt években több korrupciós ügyet is felgöngyölített és ezzel rendkívül népszerűvé vált a XII. kerületben, sikeresen váltotta szavazatokra tevékenységét. 2019 óta tagja az önkormányzati közgyűlésnek, most polgármesteri pozícióra pályázott, és az eredmények alapján sikeresen. A Hegyvidéken megüresedett polgármesteri székért folyó küzdelemben a Fidesz jelöltje, Fonti Krisztina korábbi alpolgármester 39,9 százalékos eredménnyel maradt le Kovácstól. Az előzetes szavazati arányok után végül Kovács Gergely lett a 12. kerület új polgármestere.

A választási folyamat során előválasztáson dőlt el, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelöltje, Kovács Gergely mérettetheti meg magát. A Kutyapárt belső ellentétei ellenére, amikor a tagság többsége nem akarta, hogy Kovács részt vegyen az előválasztáson, végül a párttagság visszacsinálta a döntést, így Kovács indulhatott és nyerte meg az előválasztást.

A választási eredmények alapján az MKKP 9 képviselőt küldhet a képviselőtestületbe, míg a Fidesz-KDNP 4-et, a Momentum 2-t, a DK-MSZP-Magyar Liberális Párt és a Hegyvidék jövőjéért Egyesület egy-egy képviselőt, míg a Független és a Szolidaritás jelöltjei nem szereztek mandátumot.

Pokorni Zoltán, aki korábban fölényesen, 60 százalékkal győzött, befejezte polgármesteri pályafutását, és helyére a Fidesz Fonti Krisztinát indította, aki azonban nem tudta megszorongatni Kovácsot. Az LMP nem indult az előválasztáson, az ő jelöltjük, Kendernay János visszalépett a Kutyapárt javára.

Az MKKP eredményváróján vidám volt a hangulat, Kovácsot többek között azzal ugratták, hogy lépjen vissza, de a párt Facebook oldalán már a Hegyvidék új polgármestereként hivatkoznak rá. Az MKKP hosszú menetelés után futott be, és bár a pártban kialakult bizalmi válság majdnem elsöpörte az addig bázisdemokratikus alapokon álló pártot, egy egynapos vezetési válságot követően helyreállt a rend, és a visszafogott helyi kampány végül sikeresen meghozta az eredményt.