Keresztes Ildikó agyműtét utáni állapotáról beszélt

Keresztes Ildikó énekes-színésznő Arubán tölti fel energiaraktárait agyműtétje után, és bár a hatvanadik születésnapjára tervezett nagykoncertet le kellett mondania, reménykedik abban, hogy ősszel ismét a színpadon állhat.

Az énekesnő nemrégiben számolt be arról, hogy agyából egy háromcentis, szerencsére jóindulatú daganatot távolítottak el. A műtét során a füle mellett kezdődő vágást a homloka közepéig vezették. Keresztes Ildikó a Nők Lapjának adott interjúban elmondta, hogy a műtétet követően hónapokig tartó pihenésre van szüksége, és a február eleji beavatkozás óta nem dolgozik. Az énekesnő a gyógyulás jegyében próbál regenerálódni, és elismerést kapott az orvosoktól is fegyelmezett hozzáállása miatt.

Ildikó hangsúlyozta, hogy a jövőben nem fogja elhanyagolni a szűrővizsgálatokat, és kiemelte az egészség fontosságát. Elmondása szerint a gyógyulási folyamat során fontos a pihenés és a stresszmentes környezet, amit jelenleg Arubán talál meg, ahová már harminc éve vágyott.

Dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus szerint a gyógyulás kulcsa lehet a kevés idegi megterhelés és a pihenés, valamint az érintett funkciók fejlesztése és a rendszeres kontrollok. Az agy képes önmagát gyógyítani, amiben az egészségügyi szakemberek mellett a beteg is segíthet, ha betartja az orvosi utasításokat.

A művésznő a jövőbeli terveiről is beszélt: egy egész estés előadást tervez, amely összefoglalja énekesi és színészi pályafutását. Bár a hatvanadik születésnapjára tervezett koncertet nem tudta megvalósítani, reméli, hogy a következő évben pótolni tudja. Emellett egy nagy vágya is van: szeretne egyszer színésznőként is fellépni szülővárosában, Marosvásárhelyen.