Katalin hercegné bocsánatkérő levele az Ír Gárdának

Katalin hercegné levélben fejezte ki sajnálatát, amiért nem tud részt venni az idei ezredesi szemlén, és elnézést kért az Ír Gárdától.

A 24.hu korábban beszámolt arról, hogy Katalin hercegné, Vilmos herceg felesége rákkal küzd, és kemoterápiás kezelését már megkezdte. A walesi hercegné hónapok óta távol marad a nyilvános eseményektől, és jelenleg sem vesz részt ezeken. Az ABC News értesülései szerint a hercegné nem tudott megjelenni a Trooping the Colour ceremónia utolsó próbáján sem, ezért írt levelet az Ír Gárdának, amelynek tiszteletbeli ezredese.

Katalin hercegné levelében kifejezte büszkeségét az ezred iránt, és méltatta azokat, akik hónapokon át készültek és sok időt áldoztak arra, hogy az egyenruhák és a gyakorlatok tökéletesek legyenek. "Továbbra is nagy megtiszteltetés az Önök ezredesének lenni, és nagyon sajnálom, hogy nem tudok tisztelegni az idei ezredesi szemlén. Kérem, adják át bocsánatkérésemet az egész ezrednek, ám remélem, hamarosan ismét képviselhetem Önöket. Kérem, továbbítsák legjobb kívánságaimat és sok szerencsét minden érintettnek" – írta a hercegné.

Az Ír Gárda Twitter-oldalán megosztott üzenetében így reagált: "Mélyen meghatottak vagyunk, hogy ezredesünk, Ő Királyi Fensége, a Walesi Hercegnő ma reggel levelet írt nekünk. Folyamatosan kívánjuk a legjobbakat Ő Királyi Fenségének gyógyulásához, és minden jót küldünk neki. Quis Separabit". A posztban a Kensington Palota és az ArmyInLondon is meg lett említve, valamint egy Twitter-bejegyzés is megjelent a hivatalos közlemény mellett.

Katalin hercegné az év elején hasi műtéten esett át, utána pedig hónapokra eltűnt a nyilvánosság elől. Vilmos herceg felesége március 22-én jelentette be, hogy rákos sejteket találtak nála, és kemoterápiás kezelést kap. Elmondása szerint januárban, az alhasi műtétje előtt még nem tudták, hogy rákos sejtek is jelen lennének a szervezetében, de a beavatkozás után a tesztek már kimutatták azokat. A hercegné szerint sokként érte családját a hír, és jelenleg a kemoterápia kezdeti fázisában van. Azóta semmilyen nyilvános rendezvényen nem vett részt.

A Kensington-palota eddig megerősíteni vagy cáfolni sem akarta, hogy Katalin hercegné részt vesz-e az eseményen. Károly király, akit szintén rákkal kezelnek, megerősítette részvételét. A tavalyi felvonuláson lovon ülve vett részt, idén egészségügyi okokból kocsiban fog utazni.