Karsai Dániel a Momentumra és Karácsony Gergelyre szavazott

Az ALS betegségben szenvedő alkotmányjogász, Karsai Dániel otthonában, segítője segítségével adta le szavazatát az európai parlamenti és helyhatósági választásokon.

Karsai Dánielhez a mozgóurna érkezett ki, lehetővé téve számára, hogy otthonából szavazhasson a június 9-i választásokon. Az alkotmányjogász korábban nyilvánosan is beszélt arról, hogy kikre fog voksolni. Vasárnapi Facebook-posztjában részletezte is döntéseinek indokait.

Az EP-választáson a Momentum listájára szavazott, mivel Donáth Anna és Cseh Katalin munkásságát kiemelkedőnek találta az elmúlt öt évben. Karsai két példát is említett: a jogállamisági eljárás és az önkormányzatoknak járó közvetlen uniós támogatások növelését. Hozzátette, hogy a Momentum következetesen képviseli a liberális értékeket, és programjukban szerepel az életvégi döntésekhez való jog bevezetésének kérdése.

A fővárosi listán is a Momentumot támogatta, kiemelve Soproni Tamás polgármester munkásságát, és reményét fejezte ki, hogy szaktudását a Fővárosi Közgyűlésben is láthatjuk majd.

A főpolgármester-jelöltek között Karácsony Gergely mellett döntött, mondván, hogy Gergely már bizonyított, és a Fidesz legyőzésére törekvőknek más választásuk nem is lehet. Karsai abban is reménykedik, hogy Vitézy Dávid szaktudását más formában hasznosítani tudják a következő öt évben.

Június 9. történelmi nap volt, hiszen első alkalommal tartották egy időben az önkormányzati és az európai parlamenti választásokat. Az Index percről percre tudósításában követhették az eseményeket, és böngészhetik az Index választási mellékletét, amelyben minden információt megtalálnak az önkormányzati és az európai parlamenti választásokról. Cikkek, felmérések, kisokos, jelöltek – egy helyen a legfontosabb információk. A voksolás napján keresték náluk a részvételi adatokat, az eredményeket térképekkel és mandátumokkal, valamint követhették az este hét órakor kezdődő stúdióbeszélgetést, amelyben helyszíni bejelentkezésekkel és szakértők elemzéseivel várták az érdeklődőket.