Az Atlas film forgatásának pokoli pillanatai: Jennifer Lopez színésztársának szemét valóban kigúvasztották

Jennifer Lopez legújabb filmjében, az Atlasban, ahol egy mesterséges intelligenciával szembeni harcot ábrázolnak, Sterling K. Brown színésztársának szemgolyóját egy fémes eszközzel a valóságban is kigúvasztották.

Jennifer Lopez a mozivásznon és a streaming platformokon egyaránt aktív, legújabb filmje, az Atlas május 24-én debütált a Netflixen. Az akció-sci-fi témájú film mesterséges intelligenciáról szól, ahol AI terroristák emberi életekre törnek. A történet szerint, amikor a robotok veszíteni látszanak, vezetőjük egy idegen bolygóra menekül. Atlas Shepherd, Jennifer Lopez által megformált karakter, és Harlan, Simu Liu által alakított robot, Elias Banks ezredes, Sterling K. Brown vezetésével követik őt az űrbe. Egy akció során azonban elfogják őket, és Harlan egy hegyes eszközt szúr az ezredes szemgolyójába, hogy információt szerezzen az agyából.

A jelenetet egy scapula nevű eszközzel vették fel, amelynek háromszög formája miatt van a neve. Ezzel az eszközzel feszítették ki Brown szemhéjait, hogy ne tudjon pislogni, így szeme teljesen kiguvadt. A három színész egy közös felvételen mesélte el, hogy a jelenet valóban megtörtént, és Brown bevállalta ezt a veszélyes feladatot. A szemész dr. Fierson, Jeff Fierson producer édesapja segített a felvétel elkészítésében, így a kidülledő szemet nem utómunkával hozták létre.

Sterling K. Brown elmesélte, hogy először érzéstelenítés nélkül próbálták ki a jelenetet, de ez neki egyáltalán nem tetszett. Csak körülbelül fél percig bírta, és úgy érezte, hogy ez így nem fog működni. Aztán a szemorvos cseppentett a szemébe, és Brown kérte a stábot, hogy legyenek csendben és vegyék fel a jelenetet a lehető leggyorsabban, mivel számára ez nem volt a legkényelmesebb élmény.