Meggyilkoltak egy idős nőt Veszprémben

Veszprémben egy idős nőt holtan találtak otthonában, a rendőrség emberölés gyanúja miatt indított nyomozást.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a bejelentés 12 óra 50 perckor érkezett a rendőrségre. A helyszíni szemle során megállapították, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta.

A veol.hu hírportálja szerint a gyilkosság helyszínét a rendőrök lezárták, és bár az MTI-nek korábban közölt információk szerint a bejelentés délben érkezett, Bartók Judit rendőrségi szóvivő azt nyilatkozta, hogy a bejelentés valójában vasárnap késő délután érkezett. Az eset kapcsán az idegenkezűség és az emberölés gyanúja miatt rendelték el a nyomozást.

Információk szerint az idős nőt több késszúrással ölték meg. A szomszédok elmondása alapján vasárnap kora reggel egy fiatal férfi, aki feltehetően az asszony unokája lehetett, távozott az idős nő lakásától. A rendőrség jelenleg Knolmayer Christopher Patrickot keresi, akit emberöléssel gyanúsítanak, és elfogatóparancsot adtak ki ellene. A nyomozók 24 órán belül megtalálták a gyanúsítottat, és körözést adtak ki ellene. Egyelőre nem tudni, milyen kapcsolat lehetett a férfi és az áldozat között.

A Blikk információi szerint néhány nappal ezelőtt Mezőberényben is történt gyilkosság, ahol egy helyi kocsmában egy vendég halálra szurkálta a pultost. Az elkövető ezután öngyilkosságot kísérelt meg, és életveszélyes sérülésekkel került kórházba. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága emberölés bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el és vizsgálja a történtek körülményeit.