III. Károly király aggódik a királyi család jövője miatt

III. Károly király aggódik, hogy Harry herceg, a fia további titkokat fed fel a királyi családról, ezért arra kérte, hogy tartózkodjon a családjukkal kapcsolatos részletek nyilvánosságra hozatalától.

Harry herceg és felesége, Meghan Markle 2020-ban hagyta el Angliát és a királyi családot, és azóta több interjúban, valamint egy Netflix dokumentumsorozatban is beszéltek a családi viszonyokról. Harry herceg egy botránykönyvében pedig azt állította, hogy bátyja, Vilmos herceg fizikailag bántalmazta őt.

Tom Quinn, királyi író és szakértő szerint a brit uralkodó elege van a családját érintő botrányokból, és ezért döntött úgy, hogy felszólítja fiát, hogy ne ossza meg többé a családi titkokat a nyilvánossággal.

– Harry-t egyenesen az apja kérte meg, hogy ne írjon vagy mondjon nyilvánosan semmi olyat a családról vagy a bátyjáról, ami bajt okozhat. Azt mindenki tudja, hogy ha egy király megkér valamire, annak következményei lesznek, ha nem engedelmeskedik – nyilatkozta Tom Quinn a Mirrornak.

Quinn hozzátette, hogy Harry herceg évek óta azt szeretné, ha bocsánatot kapna és apja valamint bátyja jóvátennék a történteket. Úgy véli, hogy a magánjellegű panaszkodás talán hasznos lehet, de a nyilvános panaszkodás csak ront a helyzeten, és Harry esetében ez további kapcsolatok megszakadásához vezethet.

A szakértő szerint, ha Harry herceg kiadna egy második könyvet, az végleg tönkretehetné a kapcsolatát a királyi családdal. Az elmúlt hetekben felröppent pletykák szerint a hercegnek még van mondanivalója a családjáról, és tervezi az első könyvének folytatását.