Hódmezővásárhely, Vas megye és a XVI. kerület kiemelkedő részvétellel

A legfrissebb adatok szerint a megyei jogú városok, a fővárosi kerületek és a megyék közül Hódmezővásárhely, Vas megye és a XVI. kerület emelkedett ki magas részvételi aránnyal.

A megyei jogú városok között Hódmezővásárhelyen volt a legmagasabb a részvétel, ahol már 18:30-ra a választópolgárok 65,56 százaléka adta le szavazatát. Érdekesség, hogy Érd a második helyen állt 59,53 százalékos részvétellel, míg Győr, Veszprém és Székesfehérvár is 58 százalék feletti részvételt mutatott.

Ellenben Miskolcban a részvétel nem érte el az 50 százalékot, 49,93 százalékon állt, ami az összes megyei jogú város közül a legalacsonyabb érték volt. A megyék tekintetében Vas megye kiemelkedett, ahol a részvételi arány meghaladta a 60 százalékot. Általánosságban megfigyelhető volt, hogy a nyugati országrészben és a fővárosban magasabb volt a részvétel, míg az alföldi megyékben elmaradt az átlagostól. Szabolcs megyében viszont jelentős mozgósítás történt a nap második felében, mivel délelőtt még itt mérték az egyik legalacsonyabb részvételt.

A fővárosban a belső kerületekben általában alacsonyabb volt a részvétel, azonban a XII., a XVI. és a XXII. kerületben az átlagosnál magasabb részvételi arányt regisztráltak.