Havas Henrik kemény üzenete Magyar Péternek

Havas Henrik, az ismert műsorvezető-újságíró, a közösségi oldalán osztotta meg véleményét Magyar Péterről, a Tisza Párt alapítójáról, akit "félművelt, agresszív, büdös bunkónak" nevezett.

Havas habitusát ismerve nem meglepő, hogy őszintén és keményen fejezi ki véleményét. Habár manapság kevésbé hallat magáról, közösségi médiában továbbra is aktív maradt. Legfrissebb bejegyzésében Magyar Pétert vette célba, aki nemrégiben Szöllősi Györgyi vendége volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Havas szerint Magyar Péter kijelentései Németh Sándorról, a Hit Gyülekezete vezetőjéről, és az ATV-ről helytállóak voltak, de egyes kollégáival kapcsolatos véleményét nem osztja. Kuncze Gáborral egyetért abban, hogy a 21 éves egyetemista Magyar Péter által Medgyessy Péternek kötelet kívánó felvétel 20 év távlatából megbocsátható, de Magyar Péter további kijelentéseit Havas már elfogadhatatlannak tartja. Magyar Péter Medgyessy Pétert azzal vádolta, hogy "szigorúan titkos tiszt volt, és árulta a hazáját", amiért Havas szerint nem kért bocsánatot. Havas kitért arra is, hogy Medgyessy Pétert felhívta egy interjúra, de az nem vállalta, amit ő megértett.

Havas Henrik emlékeztetett egy korábbi esetre is, amikor Lendvai Ildikó felkereste őt tanácsért, mert Horn Gyula terjesztette a pártban, hogy Medgyessy Péter SZT-ügynök volt. Havas szerint ez igaz volt, de Medgyessy feladata az volt, hogy megakadályozza a "testvéri titkosszolgálatok" hozzáférését káros adatokhoz. Havas Henrik részletezte, hogy a '80-as évek elején Magyarország milyen nehéz gazdasági helyzetben volt, és hogy Fekete János, a Nemzeti Bank akkori alelnöke hogyan mentette meg az országot a pénzügyi csődtől. Havas Henrik megemlítette azt is, hogy Sólyom László köztársasági elnök nem volt hajlandó kezet fogni Fekete Jánossal, amikor kitüntetést adott át neki, de később megbánta ezt. Havas szerint ez a történet is jelzi, hogy sokan nem ismerik Magyarország történelmét.

Havas Henrik végül felvetette a kérdést, hogy Medgyessy Péter miért nem beszélt többet a Pénzügyminisztériumban betöltött szerepéről, és kritizálta Magyar Pétert, hogy nem érti, mi köze volt Medgyessynek az ő nagyszüleihez. Havas Henrik szerint Magyar Péter ugyanolyan "hülye" most, mint korábban volt.