Halott Pénz-koncert: Felejthetetlen élmény a Puskás Arénában

Sorra lépnek fel a magyar előadók a Puskás Arénában, ki önállóan, ki vendégként, de a Halott Pénz 2024. június 8-i koncertje valóban különleges és minőségi műsor volt. A zenekar húszéves fennállását ünnepelve hirdették meg életük legnagyobb koncertjét, amelyen a rajongók akkora bulit élhettek át, amilyet ritkán látni.

A Halott Pénz meghódította a rádiókat, a közösségi médiát és a közönséget, fogalommá váltak a rap és az ének tökéletes fúziójával, és a slágerlisták élére törtek. Azahriah koncertjei ugyan megelőzték őket, de a Halott Pénz volt az első magyar zenekar, amely bejelentette, hogy a Puskás Arénában lép fel, és a koncertjükön irgalmatlan mennyiségű ember volt jelen, szinte teljes telt házat produkálva.

A koncertet egy szóval leírva: profi. A zenekar, a vokalisták, a vendégek és a két frontember, Járai Márk és Marsalkó Dávid is hozták a színvonalat. A műsor percre pontosan kezdődött és közel két órán át tartott, a közönség pedig szívesen hallgatta volna tovább is a zenekar teljes életművét.

A Halott Pénz több mint kétórás koncertjén a slágerek váltották egymást, régi és új dalok is felcsendültek. A színpadra felhívták azokat az előadókat is, akik közreműködtek a dalaikban, így a közönség hallhatta Rúzsa Magdit, Dzsúdlót és Papp Szabit is.

Marsalkó Dávid a mikrofonnal a kezében vezette fel a dalokat és a közönséget is aktívan bevonva tartotta kézben a hangulatot. A koncerten mindenki énekelt, világított és táncolt, a hat évestől a hetvenig mindenki vígan mulatott.

Járai Márk, aki korunk egyik legjobb pop-rock énekese, hamis hang nélkül bizonyította tehetségét, és hangjának magasságait és mélységeit is megmutatta. Marsalkó Dávid pedig a született frontemberként hatásos összekötő-beszédeivel és a "Pécs" szó gyakori említésével fogta meg a rajongókat.

A koncert látványvilága nem volt túlzó, a füst, szikra, tűzijáték, konfetti és táncoló mackók csupán kiegészítő elemként szolgáltak. Díszlet nem volt, a ledfalak és a fények mindent megoldottak. A közönség remekül fogadta a bulit, énekeltek, táncoltak, és úgy tűnt, sosem akarnak haza menni. Elhangzottak a nagy slágerek, mint a Szétszeretlek, a Valami Van A Levegőben, a Mielőtt Megismertelek, az Emlékszem Sopronban, és a koncert záródalaként az Amikor Feladnád.

A koncert egyik megható pillanata volt, amikor Marsalkó leállította az egyik dalt, mert a közönség olyan papírokat tartott fel, amelyeken ez állt: "7 csoda! Köszönjük, hogy vagytok nekünk." A Halott Pénz koncertje bizonyította, hogy nem licitálásról van szó, hanem saját, egyedi buliról, amely mind a zenekarnak, mind a közönségnek nagyon bejött.