Szavazás közben elhunyt egy férfi Csepelen

Egy idős férfi életét vesztette vasárnap délelőtt, miközben szavazni próbált a csepeli művelődési házban. A váratlan tragédia akkor történt, amikor a férfi hirtelen rosszul lett és vért köpött.

A Tények beszámolója szerint az eset a budapesti választókörben történt. Az idős férfi éppen arra készült, hogy leadja voksát, amikor váratlanul rosszul lett. A helyszínen tartózkodók azonnal a segítségére siettek, és a kiérkező mentőszolgálat is megpróbálta újraéleszteni, de sajnos minden erőfeszítés ellenére nem sikerült megmenteni az életét.

Az egyik szemtanú szerint az idős férfi valószínűleg megcsúszott az épület lépcsőjén, és hátraesett. Többen is a választó segítségére siettek, de kifogásolták, hogy a mentősök nagyon lassan érkeztek meg a helyszínre. A szavazóhelyiségben defibrillátor is volt, amit feltehetően használtak is az életmentés során. A mentősök hosszú időn keresztül küzdöttek az életéért, de végül nem tudták megmenteni.

Több vármegyében is rosszul lettek a szavazók

Nem csak Csepelen, hanem más helyszíneken is voltak incidensek. Budapesten, a III. kerületben egy nő ájult el, Gödön egy jegyzőkönyvvezető lett rosszul. Csongrád-Csanád, Komárom-Esztergom és Heves vármegyében is mentőt kellett hívni, főként idősekhez.

Orosházán egy kóbor kutya is felbukkant a szavazóhelyiségben, aki valószínűleg a vihar elől menekült be az épületbe. Az állat nem akart távozni a szavazóbiztosok asztala alól, de végül egy helyi állatvédő szervezet gondoskodott róla. Szavazási nap kisebb technikai problémái között áramkimaradásokra panaszkodtak, míg Szatymazon egy helyi lakos tett panaszt amiatt, hogy egy másik embert jelöltek meg első szavazóként.

Június 9. történelmi nap, hiszen első alkalommal tartják egy időben az önkormányzati és az európai parlamenti választásokat. Kövesse az eseményeket az Index percről percre tudósításában. Böngéssze az Index választási mellékletét, amelyben mindent megtalál az önkormányzati és az európai parlamenti választásokról! Cikkek, felmérések, kisokos, jelöltek – egy helyen a legfontosabb információk. A voksolás napján keresse nálunk a részvételi adatokat, az eredményeket térképekkel és mandátumokkal, valamint kövesse az este hét órakor kezdődő stúdióbeszélgetésünket, amelyben helyszíni bejelentkezésekkel és szakértők elemzéseivel várjuk önöket!