Elon Musk szerint 2021-ben nem érkeznek az új Teslák

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy idén nem kerül piacra a frissített Model Y, ami meglepetést okozott az autóiparban. A Tesla a magas kamatlábak és a kínai versenytársak olcsóbb modelljei miatt kerülhet nehéz helyzetbe.

Elon Musk a közösségi média X platformján számolt be arról, hogy a várva várt Model Y frissítése nem fog megjelenni az idén. A Tesla vezetője szerint a cég folyamatosan fejleszti autóit, de a frissített változatot nem tervezik piacra dobni.

A Tesla híres arról, hogy viszonylag ritkán frissíti a modelljeit, ami részben a magas kamatlábak miatt csökkenő vásárlási kedvvel magyarázható. A nagy értékű termékek iránti kereslet csökkenése érinti az autógyártókat is.

A piaci helyzetet tovább bonyolítja, hogy egyre több kínai elektromos járműgyártó válik komoly versenytárssá, akik ráadásul képesek olcsóbb árakon kínálni termékeiket, mint a Tesla. Ez a versenyhelyzet további nyomást gyakorolhat az amerikai gyártóra.

Korábban a Reuters arról számolt be, hogy a Tesla a Model Y gyártásának felújítására készül, amelynek 2024-es beindítása volt a cél. Ezt a tervezetet azonban most el kellett halasztani.