Dudás Árpád újra polgármester Zsadányban

A zsadányi választók döntő többsége ismét Dudás Árpádot választotta polgármesternek, aki a szavazatok 75,79 százalékát szerezte meg, szemben az MSZP-s Szilágyi Attila kihívójával. Dudás Árpád, aki független jelöltként indult, korábban már 2019-ben is megmérette magát, akkor azonban szoros eredmény született, hiszen csak hajszálnyival, 49,37 százalékkal maradt alul Marton Sándor Roland 49,53 százalékával szemben. A 2020-as időközi választáson azonban már sikerült elnyernie a polgármesteri címet.

Dudás polgármestersége alatt nem minden döntése találkozott a helyiek tetszésével. Saját bevallása szerint praktikus és költséghatékony ötletének, miszerint a temető használaton kívüli részén az önkormányzat birkái legeljenek, nem örvendett népszerűségnek a lakosság körében. A helyiek tiszteletlennek és halottgyalázásnak ítélték az intézkedést, ráadásul felvetették, hogy a közmunkások is végezhették volna a fűnyírást.

A település egy másik, országos hírbe kerülő eseménye a „Attila király fapalotája” volt, amely 116 millió forint uniós támogatásból épült meg, de hónapokkal az átadás után is zárva tartott. Ezen kívül a történelmi tények sem támasztják alá, hogy Attila királynak bármilyen köze lett volna Zsadányhoz vagy annak környékéhez.