"Aki igazán ellenzéki, annak egyszerű a választás" - Dobrev Klára szerint

Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője optimista a választásokat illetően, és úgy véli, hogy a szavazóik száma növekedni fog. A politikus és férje, Gyurcsány Ferenc együtt adták le szavazataikat.

Dobrev Klára szerint a választások eredménye nem csak a saját szereplésükön múlik, hanem a többi pártén is. Kiemelte, hogy a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség az egyetlen erős, baloldali, szociáldemokrata szövetség, és bizakodva nyilatkozott a szavazóik számának növekedéséről.

A politikus a kampány során választ adott arra a kérdésre, hogy "aki igazán ellenzéki", annak egyszerű a választás. Dobrev Klára szerint a Fideszre nem lehet szavazni, és hangsúlyozta, hogy a fővárosban, valamint országosan sem szabad olyan pártra szavazni, mint a Tisza, amely nem határolódik el egyértelműen a Fidesz jelöltjétől Budapesten, és nem Karácsony Gergelyt támogatja.

A DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője szerint a budapestiek megértették, hogy egy ellenzéki szövetség van, amely Karácsony Gergely mögött áll. Dobrev Klára hangsúlyozta, hogy aki nem akarja, hogy Budapestet és az országot a Fidesz visszavegye és megerősödjön, az a fővárosban Karácsony Gergelyre, országosan pedig a közös listájukra szavaz.

Végül Dobrev Klára bejelentette, hogy június 10-től intenzíven dolgoznak majd azon, hogy az "Orbán-rendszer minél hamarabb megbukjon".

A 2024-es választások kapcsán felmerül a kérdés, hogy vajon változik-e valami a választás másnapjától Magyarországon. A Blikk felvetése szerint a választópolgárok izgalmakat éltek át az elmúlt hónapokban, és bár a Fidesz továbbra is jelentős támogatást élvez, új szereplők is felbukkantak a politikai színtéren. Magyar Péter, aki pár hónap alatt nagy népszerűséget szerzett, valószínűleg már most több szavazót vonz, mint az ellenzéki pártok többsége. Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc által vezetett DK is aktívan részt vett a kampányban, és a választások eredménye várhatóan meghatározó lesz az ország jövője szempontjából.

A választási nap reggelén a politikusok is sorra adták le szavazataikat, közben pedig a közösségi médiában is megosztották, hogy "bizony, én már szavaztam". Dobrev Klára, bár elhagyta a DK-kék zakóját, Gyurcsány Ferenc pedig a szavazóhelyiségben együtt jelent meg feleségével. Kunhalmi Ágnes rikító, MSZP-piros ruhában, míg más politikusok, mint Vona Gábor, Magyar Péter és Lázár János lazább öltözetben tették meg kötelességüket, de a nyakkendőt eddig minden politikai híresség elkerülte. A választók és a jelöltek kivételek a szavazóhelységekben dolgozókra vonatkozó öltözködési szabály alól, amely nem engedi a pártszimpátiára utaló öltözéket.