Ősszel új ügyeleti rendszer lép életbe Budapesten

Októbertől kezdődően új ügyeleti rendszer fog működni a magyar fővárosban, amelynek részleteiről Takács Péter államtitkár számolt be egy konferencián.

Az új rendszer bevezetésének hírét Takács Péter, az egészségügyért felelős államtitkár jelentette be a Háziorvosok Online Szervezete által rendezett konferencián. A változásokról szóló rendeletet a június 10-i Magyar Közlöny fogja közzétenni.

Keczéry Attila, zuglói háziorvos, aki részt vett a konferencián, megerősítette az államtitkár által közölt információkat, és hozzáfűzte, hogy a rendelet a választásokat követő napon, hétfőn fog megjelenni a Magyar Közlönyben.

Az új ügyeleti rendszer már korábban elindult Hajdú-Bihar megyében, és fokozatosan terjed az országban, Pest megye felé haladva. Az ügyeleti feladatok koordinálását az önkormányzatoktól átvette az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), és idén februárban már Fejér és Pest megyében is bevezették az OMSZ által szervezett ügyeleti ellátást.

Budapest komplexitása miatt az utolsó hely, ahol az új rendszer bevezetésre kerül. Csató Gábor, az OMSZ igazgatója korábban az InfoRádióban beszélt arról, hogy a következő hónapokban a főváros is csatlakozik az új rendszerhez, és azt is elárulta, hogy a sürgősségi osztályokhoz telepítik majd az ügyeleti telephelyeket.