Bill Clinton botrányos fiatalkora Róna Péter szemszögéből

Az Egyesült Államok történetében kevés olyan elnök volt, akinek a nőügyei váltak emlékezetessé, de Bill Clinton esetében a botrányok kerülnek előtérbe. Az 1998-as Lewinsky-botrány óta Clinton neve gyakran kapcsolódik szexuális kalandokhoz.

Bill Clinton, az Amerikai Egyesült Államok 42. elnöke, már az oxfordi egyetemi évei alatt is híres nőcsábász volt. Róna Péter, a neves közgazdász professzor és a Jobbik európai parlamenti listavezetője egy videóban mesélt arról, hogy Clinton már akkor is igazi szoknyapecér volt, amikor egy emelettel felette lakott az oxfordi kollégiumban.

Róna emlékei szerint Clinton annyira nem tudta megállni, hogy a kollégiumi étkezdei etikett szabályait folyamatosan megszegve, majdnem minden este kifizetett 4-5 korsó sört az asztaltársainak. Egy alkalommal Clinton egy férjes asszonnyal is összeszűrte a levet, ami majdnem verekedéshez vezetett, amikor a férj barátaival együtt betört az ablakon, hogy szembenézzenek vele.

Egy másik esetben, amikor Hillary Rodham, a későbbi first lady, meglepetésszerűen megjelent Oxfordban, hogy meglátogassa szerelmét, Clinton Róna segítségét kérte, hogy rejtsen el egy másik nőt, mivel nem akarta, hogy Hillary rájöjjön a folyamatban lévő kalandjára. Másnap Clinton még megpróbálta elhitetni Hillaryvel, hogy az előző napi szoba nem is az övé volt, de Hillary nem hagyta magát becsapni.

Mindezek ellenére a kezdeti nehézségek nem álltak útjukba, hiszen Clinton és Hillary 1975-ben összeházasodtak, egy lányuk és két unokájuk született, és a sok megpróbáltatás ellenére ma is együtt vannak.