Ok boomerek: Biatorbágy még nem érett meg a fideszes deszkásokra

Dezse Balázst, a Pesti Srácok főmunkatársát és a HírTV riporterét nem választották meg képviselőnek Biatorbágy 1. számú egyéni választókerületében.

Április 12-én, a hivatalos kampányidőszak előtt egy héttel, Dezse Balázs a Hír TV Paláver című műsorában fogadta Nánási-Kézdy Tamást, Biatorbágy fideszes polgármesterjelöltjét, de ekkor még nem hozta nyilvánosságra, hogy ő maga is a Fidesz képviselőjelöltje lesz a városban.

A Pesti Srácok, ahol Dezse is dolgozik, szintén támogatta a biatorbágyi fideszes kampányt, amikor április 16-án kerekasztal-beszélgetést rendeztek, melyen részt vett Dezse Balázs, Nánási-Kézdy Tamás, Huth Gergely főszerkesztő, Stefka István tiszteletbeli főszerkesztő és Jeszenszky Zsolt főmunkatárs is.

Huth Gergely, a Gulyáságyú Médiának nyilatkozva, engedélyezte Dezsének a politikai pályára lépést, és úgy véli, hogy nincs összeférhetetlenség a politikai és újságírói szerepkörök között.

A választáson több jelölt is indult Biatorbágy 1. körzetében: a Mi Hazánk-os Biró József (5,69%), a független Molnár János (4,91%), a szolidaritásos Molnár Tibor (2,56%), valamint az Együtt Biatorbágyért Egyesület jelöltje, Repcsik Dávid (54,63%). Dezse Balázs 289 szavazattal, 32,22%-kal a második helyen végzett.

A polgármester-választást Biatorbágyon Kocsis József (Biatorbágyért) nyerte meg 45,47%-kal, míg a fideszes Nánási-Kézdy Tamás is ugyanennyi százalékot ért el.

Szerző: Szántó Dániel