Veszélyes vihar közelít Budapest felé

Egy bécsi vihar majdnem végzetes lett egy repülőgép számára, amelynek szélvédője összetört és orra leszakadt. Az utasok sokkos állapotban, a pilóta vakrepülésben tette le a gépet.

Vasárnap délután fél négy körül kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító repülőgép Bécsben, miután a város felett tomboló vihar komoly károkat okozott a gépben. A Mallorcáról induló AUA járatot csak a pilóta tapasztalata mentette meg, aki vakrepülésben vezette le a gépet a földre.

A repülés során kezdetben csak kisebb turbulenciákat észleltek, de a bécsi érkezés előtt fél órával a fedélzeten lévők heves rázkódást tapasztaltak. A leszállás után derült ki, hogy a repülőgép szélvédője elrepedt, és az orr-része is leszakadt, ami a pilóta vakrepülését követően vált nyilvánvalóvá az utasok számára.

A helyszínre érkező mentőszolgálat nagy létszámú kontingense azonnal beavatkozott. Az utasokat durva ébredés fogadta, amikor kiszálltak a gépből és szembesültek a repülőgép súlyos sérüléseivel. A baleset ellenére csodával határos módon senki sem sérült meg.

A Kronen Zeitung beszámolója szerint a vihar, amely majdnem elpusztította a repülőgépet, jelenleg Budapest felé halad. Az eset fényképeit a repülőről készült képek között lehet megtekinteni.