Új fejezet nyílik Az éhezők viadala történetében

Az éhezők viadala világa új könyvvel és filmmel gazdagodik, melynek középpontjában a rajongók által kedvelt Haymitch Abernathy áll. Az előzménysztoriként funkcionáló Sunrise of the Reaping 2025. március 18-án kerül a polcokra.

Az éhezők viadala sorozat több mint egy évtizede hódította meg a fiatalok irodalmát és a dystopiák műfaját. A filmadaptációk óriási sikert arattak, és a szereplők azóta is jelentős szerepeket töltenek be. A történet véget értnek tűnt a filmsorozat befejezésével, de Suzanne Collins visszatért Panem világába, és egy új kötetben Coriolanus Snow elnök fiatalkorát dolgozta fel.

Collins korábban kijelentette, hogy csak akkor ír további könyveket, ha úgy érzi, van mondanivalója a valósággal kapcsolatban. Úgy tűnik, az írónőt inspirálták az elmúlt évek eseményei, mivel a Sunrise of the Reaping című kötet, mely Haymitch Abernathy múltját tárja fel, kevesebb mint egy év múlva jelenik meg.

Az új regény hírére a stúdió azonnal zöld utat adott a filmadaptációnak, de egyelőre nem ismert, ki alakítja majd az ifjú Haymitchet, aki a 50. viadalon aratott győzelmével vált híressé. A film várhatóan 2026-ban kerül a mozikba.