Autótüzek és balesetek okoznak fennakadásokat az utakon

Csepelen, a Szent László utcában, az M7-es autópályán, valamint az M1-es autópályán is tűzesetek és baleset miatt kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

A csepeli esetben egy parkoló autó kigyulladása okozott tüzet, amely továbbterjedt egy másik járműre is. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be, és sikeresen megfékezték a lángokat. A tűz következtében egy másik, a közelben parkoló autó is megrongálódott. A tűzoltási munkálatok és az utómunkálatok miatt az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásokra kell felkészülniük a közlekedőknek.

Az M7-es autópályán, Törökbálinton, a főváros irányába vezető oldalon, a 13-as és 14-es kilométere közötti leállósávban egy személyautó kigyulladt és teljes terjedelmében égett. A törökbálinti hivatásos tűzoltók szintén két vízsugárral oltották el a lángokat, és jelenleg is utómunkálatokat végeznek. Az autópálya érintett szakaszán is számítani kell forgalomkorlátozásra.

Vasárnap este az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 170-es kilométernél, három személygépkocsi ütközött össze. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik autót. A baleset következtében a sztráda Hegyeshalom felé vezető szakaszán csak a belső sáv járható, így itt is jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani.

Mindkét tűzesetben és a balesetben is a tűz okát és a károk, illetve a baleset következményeinek mértékét még vizsgálják. A hatóságok arra kérik az autósokat, hogy lehetőség szerint kerüljék el az érintett útszakaszokat, és kísérjék figyelemmel a közlekedési tájékoztatást.