A Windows 10 alapértelmezett háttérképének titka

A Microsoft által a Windows 10 operációs rendszerhez választott alapértelmezett háttérkép valóságot ábrázol, nem számítógépes grafikát, amit Bradley Munkowitz dizájner és csapata hozott létre.

A Windows 10 megjelenése előtt a Microsoft egy különleges képet választott az operációs rendszer alapértelmezett háttérképének, amelyet sokan csupán számítógépes grafikának gondoltak. Azonban a PC Gamer szerint ez a kép valójában egy valódi fénykép. Bradley Munkowitz, ismertebb nevén Gmunk, és csapata lézereket, füstgépet és különböző színszűrőket használtak fel több ezer fénykép elkészítéséhez, amelyeket aztán összeolvadva alkották meg a végső képet.

A dizájner már 8 évvel ezelőtt felfedte a titkot, de az internet csak mostanában kezdett el foglalkozni vele. A mesterséges intelligencia korában, amikor már szinte bármilyen képet elő lehet állítani, Munkowitz munkája kiemelkedőnek számít, hiszen valódi emberi erőfeszítés áll mögötte. Ez a felfedezés talán arra ösztönzi az embereket, hogy újra ezt a képet válasszák háttérképnek.

A Microsoft korábban is híres volt ikonikus háttérképeiről, mint például a Windows XP alapértelmezett háttérképe, amelyet Charles O'Rear fotós készített, és amely szintén valós tájképet ábrázol.