Tragédia egy komáromi szabadidőparkban: Meghalt a víz alatt játszó 13 éves fiú

A komáromi szabadidőparkban történt tragikus esemény következtében elhunyt az a 13 éves fiú, aki osztálykirándulás során merült a víz alá és nem tudott feljönni. A fiút a vízimentők újraélesztették, de kórházi kezelés után életét vesztette.

A gyermek egy osztálykiránduláson vett részt, amikor a baleset történt. A mentőszolgálat információi szerint a fiú és társai egy olyan játékot játszottak, amely során azt mérték, ki bírja tovább a víz alatt. A fiú hosszú percekig nem emelkedett a felszínre, ami arra utalt, hogy baj van.

A helyszínen lévő vízimentők azonnal a segítségére siettek, és sikeres újraélesztés után mentőhelikopterrel szállították kórházba. Azonban a kórházi kezelés ellenére a fiú néhány nap múlva meghalt. Az édesanyja szerint az orvosok állítása alapján a fiú teljesen egészséges volt, de agyműködése leállt.

A tragédia körülményei még tisztázatlanok, különösen azért, mert a fiú nem tudott úszni, és az anya nem érti, hogyan kerülhetett a nagy medencébe. A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított bűntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. Emellett a szabadidőpark is saját belső vizsgálatot folytat az eset kapcsán.