Komáromi osztálykiránduláson elhunyt egy 13 éves fiú

Tragikus esemény történt egy komáromi szabadidőparkban, ahol egy iskolai kirándulás során egy 13 éves fiú életét vesztette a mély vízben való játék közben.

Néhány napja egy osztály látogatott el a komáromi szabadidőparkba, ahol a gyerekek egy veszélyes játékot űztek: azt mérték, ki maradhat tovább a víz alatt. Áron, a 13 éves diák percekig nem bukkant fel a víz felszínére, ami pánikot váltott ki osztálytársai között, és azonnal segítséget hívtak. Az úszómester gyorsan a helyszínre ért, és megkezdődött az újraélesztés, amit később a kiérkező mentősök folytattak, akik egy órán keresztül küzdöttek a gyermek életéért.

A fiút mentőhelikopterrel szállították kórházba, de sajnos napokkal később elhunyt. A hírek szerint azonban a kórházban kiderült, hogy olyan mértékben károsodott az agya a fulladás miatt, hogy pár nappal később meghalt. Az édesanya felfoghatatlan tragédiaként éli meg a történteket, hiszen Áron nem tudott úszni, és nem érti, miért volt a medencében. Az RTL Híradónak adott megrázó nyilatkozatában az édesanya elmondta:

"Igazából 22 óra magasságában jött ki a főorvos úr és közölte, hogy Áron elment. Nagyjából ott omlott össze a világ".

A gyászoló család szerint Áron egy életvidám, barátságos gyerek volt, aki nagyon várta az iskolai kirándulást, napok óta másról sem beszélt. A tragédia körülményeit tovább bonyolítja, hogy a kórházi vizsgálatok szerint a fiú egészséges volt, tehát nem állt fenn olyan betegség, ami közrejátszhatott volna a halálában. A család számára vigasz lehet, hogy búcsút vehettek tőle:

"Így el tudtunk tőle köszönni. Ez sokat számít, hogy el tudtuk neki mondani, amit érzünk. Ott volt az egész család".

A szabadidőpark vezetése belső vizsgálatot indított az eset kapcsán, és a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított bűntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.