Toroczkai László: Ebben a harcban először Budapest fog elbukni

Két út maradt a magyarság előtt: a globalisták és a nemzeti, szuverenista, függetlenségpárti erő, a Mi Hazánk – hangsúlyozta Toroczkai László, a párt elnöke a budapesti kampányzáró eseményen.

Toroczkai László szerint a Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen politikai erő, amelynek nincsenek oligarchái és nincs kötődése a globális nagyvállalatokhoz. A politikus "valódi nemzeti nemzetgazdaság" felépítését tűzte ki célul, amelyhez szükséges pénzügyi forrásokat a hazai vállalkozások támogatásával kívánják előteremteni, a multinacionális cégeknek juttatott gazdaságélénkítési támogatások helyett.

A vasárnapi választás tétje, Toroczkai László szerint, hogy ki képviseli majd a magyarok érdekeit az Európai Unió vezetőtestületeiben, amelyek gazdasági, pénzügyi és szuverenitási kérdésekben egyre inkább leszakadnak. Az elnök szerint rövid időn belül a magyarság kisebbségbe kerülhet az ország egyes részein, és "ebben a harcban először Budapest fog elbukni".

Toroczkai hozzáfűzte, hogy a világban éleződik a küzdelem a nem demokratikusan megválasztott globalisták és a nemzetiek között, akik a megmaradásukért és személyes szabadságjogaikért küzdenek. Úgy véli, hogy a nemzetiek szavát elnyomják és cenzúrázzák, miközben alapvető jogokat, mint például a készpénzhasználat jogát is megpróbálják elvenni az emberektől.

A Mi Hazánk elnöke említést tett arról is, hogy Magyarországon a banki szolgáltatások díja jövedelemarányosan a legmagasabb, és az infláció ellenére sem emelik a bankautomatából jutalékmentesen felvehető készpénz összegét.

Egy új európai tömörülést szeretnének létrehozni

Toroczkai László kiemelte, hogy pártja nem kíván beülni semmilyen európai parlamenti szövetségbe, ahol "inasok lehetünk". Ehelyett, ha mandátumot szereznek, egy új európai tömörülést hoznak létre, amelynek fő feladata az elszámoltatás lesz. Ezt a folyamatot először Brüsszelben kell elkezdeni, majd 2026-ban Magyarországon folytatni. Az elnök szerint a többi magyarországi politikai tömb nem beszél erről a témáról, vagy egyenesen elutasítja.

Toroczkai László szerint a társadalmi béke és igazságosság megteremtésének egyik módja az lenne, ha harminc évre visszamenőleg kárpótlást adnának azoknak, akiktől "jogtalanul legalább egy forintot is elvettek", például az igazságtalan végrehajtások során.

Az eseményen bemutatott Grundtner András, a Mi Hazánk által indított "egyetlen nemzeti, jobboldali főpolgármester-jelölt" beszédében kiemelte, hogy a kampány során pártja hátrányos helyzetben volt a források tekintetében az indulók között.