Szoboszlai sérülése és Krausz Gábor üzenete

Szoboszlai Dominik gyorsan megnyugtatott mindenkit a sérülését követően, míg Krausz Gábor sztárséf a békés konfliktuskezelés fontosságáról beszélt.

Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott labdarúgója, aki az Izrael elleni mérkőzés után sérülten hagyta el a pályát, mosolyogva nyilatkozott az M4-nek, hogy jól lesz. A támadó elmondta, tudta, hogy beállt a lába, ezért nem vállalt felesleges kockázatot, és ésszel kezelte a helyzetet. Szoboszlai a támadójáték kapcsán is nyilatkozott, elmondása szerint minden mérkőzés más és más, és bár a második félidő eleje nehezen alakult, a végére stabilan birtokolták a labdát, így az izraelieknek nem voltak helyzeteik. A támadó hozzátette, hogy mentálisan, testileg és taktikailag is felkészültek az Európa-bajnokságra, amit nagyon vár.

Krausz Gábor, a népszerű sztárséf, a Bors videójában beszélt arról, hogy az Izraelben élő rokonai révén pontosan tudja, milyen egy háborús országban élni. Szerinte a politikusok, képviselők és miniszterelnökök feladata, hogy békés úton képviseljék az emberek érdekeit. Krausz elmondta, hogy a mai fiatalság eltunyult, de nem tartja megoldásnak, hogy őket háborúba küldjék. A sztárséf a sorkatonaság elkerülése érdekében választotta a szakács szakmát, és hangsúlyozta, hogy a konfliktusokat békés úton kell megoldani. A vasárnapi választások kapcsán is megszólalt, hangsúlyozva, hogy a választott politikusoknak békésen kellene döntéseket hozniuk, elkerülve a háborút. Krausz Gábor véleménye szerint a technika és a gépek korában élünk, és nem szabadna fiatalokat kötelezni a háborús szolgálatra.