Szendefy Mária kilépett az LMP-ből

Szendefy Mária, az LMP országos elnökségi tagja és Somogy vármegyei elnöke bejelentette, hogy pénteken távozott a pártból. A politikus Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hosszú vívódás és fájdalmas döntés eredményeként hozta meg ezt a lépést.

Szendefy Mária szerint már nem képes azokat az értékeket képviselni az LMP-n belül, amelyek miatt korábban csatlakozott a szervezethez. Kritikája szerint a jelenlegi parlamenti pártok, köztük az LMP is, nem tudtak a társadalmi beágyazottságukat megerősíteni, ehelyett a média, a bulvár és a megélhetési politizálás felé fordultak. Emellett úgy véli, a Fidesz hűbéri uradalmakat épített ki, erős függési viszonyokat létrehozva.

A politikus hozzáfűzte, hogy az általa vezetett Somogy megyei területi szervezet az önálló indulás vagy az "ellenzéki túlélő akciókban" való részvétel helyett inkább a valódi civil kezdeményezések mellé áll Kaposváron és a megyei listán.

Szendefy Mária továbbá elmondta, hogy a választások előtt szerette volna meghozni döntését, érezve, hogy tartozik ennyivel a kaposvári választópolgároknak. Az országos politikai tendenciák figyelembevételével döntött a kilépés mellett.