Pikó András feljelentést tett a választási csalás gyanúja miatt

Pikó András, a VIII. kerületi polgármester feljelentést tett a rendőrségen, miután felfedezte, hogy több mint 80 ember be van jelentve egy fideszes jelölt rokonának lakására. A polgármester a Facebook-oldalán tett közzé közleményt, amelyben részletezi az esetet.

A közlemény szerint a választási névjegyzék áttekintése során derült fény arra, hogy a Józsefváros 3. egyéni választókerületében lévő két társasházi lakásban összesen 82 választópolgár van nyilvántartva. Pikó András kiemelte, hogy a valasztas.hu-n elérhető statisztikák alapján az elmúlt két hónapban közel 200 fővel nőtt a névjegyzék, ami szokatlan körülményeket sejtet.

A polgármester szerint a kampány során végzett házalás és az ingatlanok tulajdoni lapjainak lekérdezése során derült ki, hogy mindkét ingatlan Nyári Dezsőné tulajdonában áll. Nyári Dezső, a Fidesz-KDNP jelöltje, szintén be van jelentve az egyik lakásba. A Népszínház utcában található 104 négyzetméteres lakásban 30, míg egy 67 négyzetméteres lakásban 52 választópolgár van bejelentve.

Pikó András hozzátette, hogy két hangfelvétel is a birtokukba került, amelyeken arról esik szó, hogy 20 ezer forintot fizetnek az átjelentkezésért, és cserébe a Fidesz jelöltjére kell szavazniuk az érintetteknek. A rendőrségnek a bejelentést követő 72 órán belül kell döntenie a nyomozás megindításáról.